Close
L’ATLÈTIC LLEIDA RENUNCIA A COMPRAR EL BADALONA FUTUR PER RESPONSABILITAT SOCIAL I OFEREIX LA MÀ ESTESA AL LLEIDA ESPORTIU SEMPRE QUE EXPLIQUI LA REALITAT DEL SEU PROJECTE

“El clima que es va generar està molt lluny de la intenció que teníem, i si això ha de provocar un conflicte, val més renunciar”.


“En cap cas buscàvem conflicte i rivalitat”, sinó “donar continuïtat” al futbol amb “un projecte de ciutat”.


“Hem tingut un problema de relat molt greu que no s’hauria produït en cas d’haver explicat bé i abans la qüestió”.


“Tothom tenia a la boca el nom de Badalona, no de Lleida, i es veia com un club que venia aquí a amenaçar el Lleida”.


“El problema econòmic que té el Lleida s’ha d’afrontar amb serietat, amb un projecte a llarg termini que estigui ben estructurat”.


“És el primer cop que la gran massa empresarial lleidatana destina diners a donar suport a un projecte al voltant del futbol”.


“Només demanem saber on van els diners que rep el Lleida Esportiu i com es gestionen. No volem posar diners si no sabem on van”.

L’Atlètic Lleida ha anunciat aquest dijous que no farà efectiva la compra del Badalona Futur, una decisió que ha basat en un exercici de responsabilitat social per tal de garantir l’estabilitat del futbol a Lleida i la no confrontació. A la vegada, ha ofert la mà estesa al Lleida Esportiu per unir esforços, tot i que supeditada a que aquest club abandoni l’opacitat i expliqui la realitat del seu projecte.
L’anunci s’ha fet durant una compareixença davant la premsa, al camp municipal Ramon Farrús, en què hi han estat presents Néstor Gutiérrez i Marc Cerón, representants de les empreses que donen suport a l’Atlètic Lleida, i el president d’aquest club, Josep Maria Oromí. Gutiérrez, que també és directiu del club, ha exercit com a portaveu i ha anat exposant el punt de vista de l’Atlètic Lleida.


Operació amb el Badalona Futur
Els contactes per la compra del Badalona Futur, segons Gutiérrez, es van iniciar al juliol-agost de l’any passat, en una decisió provocada per un seguit d’informacions sobre la viabilitat del Lleida Esportiu. “Volíem donar a la ciutat l’oportunitat de tenir un club lliure de deutes, oferir-li una alternativa” dins el futbol professional. Lamentablement, “el clima que es va generar està molt lluny de la intenció que teníem, i si això ha de provocar un conflicte i un clima que estan molt allunyats de la realitat i de la nostra voluntat, val més deixar-ho”. Néstor Gutiérrez ha insistit en que “en cap cas busquem conflicte i rivalitat”, sinó “donar continuïtat” al futbol a la ciutat de Lleida. És per això que “descartem la compra del Badalona Futur”.
Incidint en aquesta línia, el portaveu ha dit que la compra del Badalona hauria implicat coincidir els dos equips a la mateixa categoria, amb el consegüent “xoc”, una situació que “no aporta res” i de la que “no en teníem ganes de que passés”, entre d’altres coses perquè el que volem “no és un projecte d’empreses”, sinó “un projecte de ciutat”.


Un problema de relat
Gutiérrez ha dit, sobre el corrent d’opinió que es va crear al voltant de l’opció de comprar el Badalona Futur, que “no volem culpar ningú, és una cosa que no saps molt bé per què s’ha produït”, i en tot cas ha admès que han tingut “un problema de relat molt greu” que no s’hauria produït en cas d’haver explicat “bé i abans” la problemàtica.
“Tothom tenia a la boca el nom de Badalona, no de Lleida, i es veia com un club que venia aquí a amenaçar el Lleida”, ha precisat Gutiérrez, que ha afegit que “aquest problema no hi seria” en cas que l’Atlètic Lleida pugés als camps de futbol. En qualsevol cas, ha remarcat que “no tenim cap necessitat d’aguantar certes coses” i que “si el problema s’ha de fer més gran, val més deixar-ho”. Això no treu que consideri igual de viva la possibilitat de que la ciutat de Lleida pugui arribar a tenir dos equips convivint al Camp d’Esports defensant la marca Lleida.


Divergències amb el Lleida
“Tenim unes idees molt diferents a les que té la directiva del Lleida Esportiu”, ha admès Gutiérrez, que ha remarcat que “som aquí per un sentiment de responsabilitat amb la ciutat” i “entenem que hi ha un problema que cal analitzar”. En aquest sentit, el portaveu de l’Atlètic Lleida ha dit que, com aficionats del Lleida que són, “estem orgullosos del que s’ha viscut aquest any, perquè el nostre objectiu era tornar a moure el futbol a la ciutat, i s’ha aconseguit, però cal afrontar com s’articula el deute que té el Lleida Esportiu”. “El problema econòmic que té el Lleida s’ha d’afrontar amb serietat”, ha afegit, no amb mesures transitòries i a curt termini, sinó “amb un projecte a llarg termini que estigui ben estructurat; la ciutat té potencial per fer-ho”.
“Cal una estructura molt sòlida per seguir pujant i progressant, i és possible que la raó no la tinguem nosaltres. Només exposem el que pensem”, ha precisat. Néstor Gutiérrez ha comentat també que “som gent normal que participa en un projecte” que va nàixer durant l’època dels Esteve, quan el Lleida era “un club despersonalitzat i no hi havia possibilitat d’adquirir-lo”, i està clar que “tot i que és cert que amb els diners no es fa tot, cal completar la frase i dir que sense els diners no es fa res, y menys al mon del futbol”.


Mà estesa al Lleida
Malgrat tot, Néstor Gutiérrez ha dit que, des de l’Atlètic Lleida, estan disposats a parlar amb el Lleida Esportiu per analitzar i reconduir la situació, però deixant molt clar que “no parlem de sentiments, sinó de projecte”, perquè “tots tenim uns sentiments pel club”. En aquesta línia, el portaveu ha apuntat que “si la solució passa per la seva via, ens unirem al projecte si ens garanteixen que és viable”, tot remarcant que “la propietat no és important”, sinó que allò que importa és que “el projecte sigui ambiciós, sòlid i estructurat”.
És per això que, des del grup empresarial que dona suport a l’Atlètic Lleida “demanem saber on van els diners que rep el Lleida Esportiu i com es gestionen. No volem posar diners si no sabem on van”, ha destacat, però a la vegada ha subratllat que això no significa que vulguin “eliminar el Lleida, sinó trobar solucions per créixer i fer un projecte autèntic de ciutat”.
La mà estesa al Lleida Esportiu està supeditada, doncs, a que s’acabi amb aquesta “opacitat” que envolta el Lleida, perquè “arribar a una entesa sense tenir informació és complicat”. És per això que ha instat Luis Pereira a que expliqui el seu projecte, perquè aquest gruix d’empreses que col·laboren “amb el bàsquet, amb l’hoquei i en tot l’àmbit social lleidatà” contempla també ajudar el Lleida, però vol “saber com s’afronta la realitat econòmica” que envolta el club i on van els diners, perquè “no ho sabem, i no dic que no vagin al Lleida, dic que no ho sabem”. “Fa anys, des del 2000 aproximadament, que no hi ha claredat al voltant del Lleida, falta que algú expliqui la realitat. Nosaltres només busquem racionalitat”, ha dit.


Suport empresarial al futbol
Gutiérrez ha destacat que “és el primer cop que la gran massa empresarial lleidatana destina diners a donar suport a un projecte” al voltant del futbol, tot i que “quan vam començar, sabíem que no guanyaríem diners, perquè amb el futbol no se’n guanyen”. Però malgrat tot, seguiran treballant amb determinació per impulsar un projecte de futbol per la ciutat, més encara després de l’ascens a Tercera que va certificar el passat cap de setmana.